İDEAL VE BAŞARILI BURUN ESTETİĞİ

İdeal ve başarılı bir burun estetiğini tanımlamak kolay olduğu kadar zordur da.

Fonksiyonel olarak yetersiz bir burun estetik açıdan ideal olsa bile, o burna şüpheyle yaklaşmak gerekir. Pahalı ve lüks bir araba estetik görüntüsüyle göz alıcıdır ama aynı zamanda güçlü bir motora ve konfora sahiptir. Aynı şekilde burun da hem fonksiyonel hem de estetik olarak tatmin edici olmalıdır.

Ameliyat sonrasında burnun formunun doğal olması ve burnun, kendi içindeki yapılarla ve yüzün diğer yapıları ile uyumlu olması için ameliyat öncesinde, burun şeklinin kişinin yüz özelliğine göre planlanması önemlidir.

Ameliyat sonrasında, sizi hiç tanımayan kişiler burnunuza estetik bir müdahale yapıldığını fark ediyorsa burnunuz ne kadar güzel olursa olsun yapay bir burun algısı sizde ve çevrenizde olacaktır. Bu elbette istenilen bir sonuç değildir.

Nefes alamama gibi şikayetleriniz varsa bu şikayetlerinizin ameliyat öncesinde çözülmüş olması gerekmektedir. Uzun dönemde burunda çökme ve eğrilikler olmamalı ve karşıdan bakıldığında burun kanatları ‘martı kanadı’ görünümünde gözlenmelidir.

Düzgün form verilmiş bir burun kişinin bakışlarındaki ifadeyi ortaya çıkarır. Formu kötü bir burun insana sert bir hava verirken, iyi yapılmış bir burun yüze pozitif ve açık bir ifade verir.

Burna ışık vurduğunda oluşması gereken aydınlanma ve gölgeler tam olarak doğru yerde olmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Op. Dr. Bahadır Baykal'ın şahsi web sitesinden de Burun Estetiği ve Rinoplasti Hakkında Detaylı Bilgi Edinebilirsiniz.