Erkekler için Burun Estetiği

Erkeklerde burun estetiği prensipleri kadınlardan çeşitlilik işaret etmektedir. Feminize bir görünüm oluşturmamak amaçlı dudak burun açısı, burun sırtına yapılmış olan müdahaleler ve burun kemiklerine yapılmış olan müdahaleler kadınlara yönelik farklı planlanmalıdır.
Erkeklerde burun sırtında oluşturulacak oyukluk hiç güzel olmayan bir görünüme sebep olmaktadır. Erkeklerde burun sırtı düz olarak gelmekte ve burun ucu burun sırtıyla aynı seviyede olmalıdır. Üstelik bir takım kişilerde burun sırtında hafif bir kemer bırakılması ek olarak doğal ve iyi bir netice sağlayabilmektedir.
Kadınlarda burunun dudak ile yaptığı açı 95 -100 derece olması ideal, erkeklerde bu açının 90 dereceyi geçmemesi gerekiyor . Bu açının küçültülmesi kalkık bir burun oluşumuna ne sebeple olacağından feminize bir burun ortaya çıkaracaktır.
Kadınlardan farklı olarak erkeklerde burun kemiklerinin inceltilmemesi gerekir. Burun kemikleri birbirine çok yaklaştırılarak ön görünümde pek miktarda bir incelme oluşturulursa yeniden feminize bir netice ortaya çıkacaktır.
Birçok erkekte, burunu çok küçültmemek amaçlı , buruna bir takım bölümlerin kıkırdak greftleri ile büyütülüp; bir takım bölümlerin ise küçültülmesi ile kombine edilen, dengede tutan burun ameliyatları seçim edilmektedir.
Horlama Şikayeti Olanlar İçin Burun Estetiği Operasyonu Önerilmektedir
Toplumumuzda pekçok erkekte burun kıkırdaklarının eğri meydana gelmesine (septum deviasyonu) ve konka adı verilen burun etlerinin kapsamlı meydana gelmesine ilişkili olarak burun tıkanıklığı şikayeti yer almaktadır . Burun tıkanıklığı uykuda horlama yakıntısının de anne nedenlerinden biridir. Bu nedenle burun tıkanıklığı ve horlama şikayeti meydana gelen kişilere ameliayatı septum kıkırdağının düzleştirildiği bununla birlikte konkaların da küçüldüğü bir operasyon meydana gelen burun estetiği operasyonu olmaları önerilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Op. Dr. Bahadır Baykal'ın şahsi web sitesinden de Burun Estetiği ve Rinoplasti Hakkında Detaylı Bilgi Edinebilirsiniz.