Estetik Burun Ameliyatları

Burun estetik açıdan yüzün en önemli organıdır. Şekil bozukluğu olan bir burun, yüzün tam ortasında olması sebebiyle kendi içerisindeki estetik görüntüsünü bozar ve kişinin dış görüntüsünde memnuniyetsizliğe neden olur.

Yüzyüze iletişimde karşıdaki kişinin sürekli burnuna baktığını düşünen, burnundaki şekil bozukluğu nedeniyle ciddi bir estetik kaygı yasayan kişilerde oluşan hassasiyet, özgüven kaybına neden olabilmektedir.Estetik kaygıların dışında, burunda var olan eğrilik ve şekil bozuklukları burun fonsiyonlarını da bozmaya başladıysa burun estetiği ameliyatı çözüm olarak karşımıza çıkar.
Burun estetiği ameliyatı ile, mümkün olabilen her türlü değişiklik burunda yapılabilmektedir. Burun eğrilik ve çarpıklıklarının düzeltilmesi, burun ucu, burun deliği şekillendirilmesi , burun büyütme ve küçültme prosedürleri uygulanabilmektedir.

Burun estetik açıdan yüzün en önemli organı olmasının yanında solunum sistemininde başlangıç noktasıdır. Koku almayı sağladığı gibi sesin kişiye özel olmasını, havanın nemlendirilmesi, ısıtılması ve içerisinde bulunan partiküllerin filtre edilmesini sağlar. Burnun tüm bu fonsiyonları ve estetik görünümü birbiriyle bu anlamda etkileşim halindedir. Bu nedenledir ki burnun iç ve dış yapısı bir bütün olarak ele alınmalıdır.

Burun estetiği ameliyatı temelde, burnun yapısını oluşturan kıkırdak ve kemiklerin yeniden şekillendirilmesidir. Burnun yapısına bağlı olarak kimi zaman bu kıkırdak ve kemikler azaltılır kimi zaman da eksik yerlerde tamamlama yapılarak şeklinde değişiklik yapılmaktadır.
Burun estetiği ameliyatı, burnun, yüzün tam ortasında yer alması sebebiyle yüz estetiği prosedürleri içerisindinde en zor ameliyatlardan birisi olarak kabul edilir. Ameliyatın amacı burnu estetik ve işlevsel olarak daha güzel ve daha iyi hale getirmektedir.

Burnun kendisi ile uyumu en önemli noktalardan birisidir. Burnun uç, sırt, kanat ve delikleri gibi alt bölümlerinin birbiriyle uyumu kadar yüzün diğer yapılarıyla olan uyumu da çok önemlidir. Çene, göz, dudak, kaş , alın ile burnun orantılı ve birbirini tamamlıyor olması gerekir.
Güzel burun, doğal ve orantılı olandır. Ameliyat sonrasında, orantısız bir burun ortaya çıkarsa bu durum, burnun yüzdeki varoluşunu yok eder.

Rhinoplasti ile burnun kendi içerisindeki uyumu ve yüz ile orantısını yakalamak gerekir. Biz, bu uyum ve orantıdan feragat etmemekle beraber hastalarımıza değişik alternatifler sunuyoruz. Oluşan tüm bu alternatifleri hastalarımızla birlikte analiz edip, son kararı birlikte alıyoruz. Hastalarımızın ameliyat sonrası memnuniyetlerini yukarı çekebilmek adına, nihai kararı hastalarımıza bırakmamayı tercih ediyor, gerekli durumlarda hastalarımıza doğru yönlendirmelerde bulunarak ikna etmeye çalışıyoruz.

‘Burnun profil görüntüsü güzelşe, burun güzeldir’ düşüncesi yanlıştır. Burun estetiğinde ki tek amaç her açıdan bakıldığında doğal ve orantılı bir burun görünümü yakalamaktır. Burun önden ve yan profilden güzel durmalı bunun dışında alt bakışta da simetrik olmalıdır. Gölge ve parlaklıklar, burna ışık vurduğu zaman olması gereken yerde olmalıdırlar.

Ameliyat öncesi muayenelerimizde ve hastamızın çekilen fotoğrafları üzerinde yaptığımız preoperative analizler, problemlerin doğru ve eksiksiz olarak belirlenmesi ve ameliyatın başarısı için elzemdir. Analizle tüm deformasyonlar ve problemler en ince detayına kadar incelenir, analizler için uzun süre gerektiği durumlar olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Op. Dr. Bahadır Baykal'ın şahsi web sitesinden de Burun Estetiği ve Rinoplasti Hakkında Detaylı Bilgi Edinebilirsiniz.